сряда, 16 януари 2013 г.

До м-ра на отбраната                                             ДО  Г-Н  МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА
                                                                      СОФИЯ
                                                                        
                                              Копие:  В-к  “ПРЕСА” – СОФИЯ 


  Уважаеми  Господин Министър,
  Преди няколко дни прочетох в българската преса, че при погребението на ген. Владимир Тодоров на 28.12.2012 г. е взел участие военен оркестър в памет на починалия. Във връзка с тази проява на несъмнена почит към делата на гореказания генерал МОЛЯ да ми отговорите на няколко въпроса:
  1. Известно ли Ви е , че ген. Тодоров е осъден от Върховния Съд през 1993 г. на 10 м. затвор, заради унищожаването  досието на  именития  български писател Георги Марков? И че  спрямо същия в качеството си на н-к ПГУ на ДС има огромни съмнения- макар и недоказани- че е участвувал и организирал неговото убийство?
  2. Известно ли Ви е , че Георги Марков е световно известен автор на  изключително впечатляващи  “Задочни” репортажи срещу управлението на болшевишката върхушка  на България под върховенството на Тодор Живков?  И че тези репортажи представляват неоценим влог в българската литература и политика?
  3. Не смятате ли, че участието на Българската армия чрез нейна музика при погребението на ген. Тодоров  е груба провокация на отживели и отречени служители и привърженици на отречения от историята комунистически режим и в същност е една дълбока морална обида на цялата демократична общественост у нас?
  Уважаеми г-н Генерал,
Настоящето Ви пиша като Председател на Сдружение “Георги Марков-Скитнтик”, което си е поставило  благородната задача да осветли българското общество с делата на  тази изключителна личност,  достигнала степента на национален герой поради мъченическата си смърт.
  С настоящето изпълнявам  един  морален дълг към хилядите честни привърженици  на героя и към  българската история.
  Очаквам Вашия отговор.
   Със искрено уважение: Павел Ангелов-Пулиев- Председател .Няма коментари:

Публикуване на коментар