вторник, 28 май 2013 г.

Декларация-призив



               ДЕКЛАРАЦИЯ -  ПРИЗИВ 
    НА  БЪЛГАРСКИЯ ДЕМОКРАТИЧЕСКИ ФОРУМ

   Членовете и  симпатизантите и на Българския демократически форум  не приемат решението на Президента на Република България да възложи  мандат  за  съставянето на Правителство  на  загубилата изборите партия  Коалиция за България.  Известно е на всички че  т.н Коалиция представлява в същност Българската социалистическа партия, наследила престъпната Българска комунистическа такава, управлявала  насилствено държавата в продължение на 45 години и довела същата до международна изолация и икономически фалит.
  Ние смятаме, че връщането на власт на бившите комунисти, които и до днес не са се отказали от нечовешката си идеология, ще доведе страната до неотвратима  зависимост от чужда авторитарна държава и  отдалечаване от европейската общност. Същевременно свъързаноста й с една явно етническа партия като ДПС  не може да гарантира защитата на моралните интереси на българската население, тъй като същата  е  под влияние на турските ни съседи.
  Връщането във властта на  десетилетните врагове на политическата и личната свобода  просто ликвидира 23 годишната борба на демократичните сили в България за  свободно, цивилизовано и  международно признато развитие на икономиката, културата  и обществените отношения в държавата.
  Ние считаме, че резултатите от последните парламентарни избори- май 2013 г. - недвусмислено показват, че  българският народ иска да скъса окончателно с бившите комунистически формации, тъй като същите  не успяха да спечелят   и 1/6  от  избирателите, докато всички останали заедно с негласувалите  съставляват останалите 5/6.
  Ние настояваме Г-н  Президентът на Републиката да отмени своето решение,  неотговарящо на ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ резултати от изборите и  насрочи нови  НОВИ  ПАРЛАМЕНТАРНИ  ИЗБОРИ  в съгласие с Конституцията на Р.България.
  Призоваваме всички демократи и патриоти да подкрепят настоящия ПРИЗИВ,  за да  измъкнем страната от задалия се неизбежен провал, към който ни  теглят неудържимо враговете на свободата.        

Няма коментари:

Публикуване на коментар